סכין שחתך בה כבד חם לפני שנצלה

שאלה:

שלום כבוד הרב ,
אני יודעת שלספרדים מותר להשתמש בסכין שחתכו בו כבד ולאשכנזים אסור. בגלל שהתרגלתי לא להשתמש בלי נדר בסכין וחששתי מנדרים המשכתי בלי נדר במנהג זה. בעלי לקח את הסכין של הכבד ופתח את האריזה של העופות וייתכן שהסכים נגעה בעוף. שאלתי אותו אם השתמש בסכין לשתי העופות ( כדי לדעת אם לאכול בלי נדר מ 2 הסוגים של העופות) והוא אמר שכן ואמרתי לו בסדר אין בעיה בכעס . אחד מהעופות היה יחד עם התבנית של התפוחים אדמה בתנור ואז התעצבנתי ותוך כדי דיבור הוצאתי את התבנית של העוף כדי להכין את זה אחר כך קודם את התפוחי אדמה .
זרקתי 2 סכינים שאני יודעת שעשינו בהם שימוש עם הכבד ויש עוד סכינים שחוששת מהם שאולי עשינו גם בהם.
אני חוששת מבחינת נדרים האם יכולה לאכול מהאוכל אחרי שרמזתי לבעלי שאני לא אוכל בלי נדר ובנוסף, אם אמרתי לו ממש שלא משתמשים בסכין של כבד בלי נדר במאכלים אחרים עוד מזמן וגם היום . האם צריכה לחשוש?
אני יודעת שלספרדים מותר אבל בגלל שחוששת מנדרים המשכתי בלי נדר במנהג זה . לחשוש?

תשובה:

מותר לך לאכול מהאוכל.

מקורות:

לגבי עצם הנושא שהעלית:

ראה שו"ע ורמ"א יו"ד סי' עו סעי' ד, ובפרי מגדים שם ס"ק י, וראה עוד דרכי תשובה שם ס"ק לח הדיון בזה לגבי הרשת כשלא דחקו אליה את הבשר [בשונה משיפוד מזלג או מלקחיים].