הכשרת כבד במנגל חשמלי

שאלה:

רציתי לשאול
האם אפשר להכשיר כבד על מנגל חשמלי [והאם יש בזה נידון בפוסקים, לאשכנזים]
וכן, ראיתי בפוסקים שצריך להדיח ג' פעמים, רציתי להבין מה נחשב ג"פ, האם ברציפות פעם אחר פעם, או שפעם אחת ארוכה נחשב כג"פ, ומה השיעור של כל הדחה.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מותר לצלות כבד במנגל חשמלי, אבל חשוב שלא יהיו מים בתחתית כדי שלא יווצרו אדים שיעלו למעלה ויחשב כבישול.

הדחה שלוש פעמים קשור למליחה, כאן די בהדחה אחת טובה לפני הצלייה.

מקורות:

שו"ת חלקת יעקב (או"ח סי' כג), ציץ אליעזר (חי"א סי' נג), שו"ת שבט הלוי (ח"ו סי' קז) ומבית לוי (קובץ ט עמ' יט), ושו"ת משנה הלכות (ח"ו סי' קלב) שדעת רוב הפוסקים שאין חילוק אם הגוף חימום הוא מעל הבשר או מתחתיו, וע"ע בארוכה בזה להגרי"ל הלפרין (שו"ת מעשה חושב סי' כט), ושם כתב כדברי הצי"א הנ"ל שלכתחילה אין לצלות במנגל שיש שם מים בתחתית ובדיעבד בצליית כבד יש להקל ולא בצליית בשר שלא נמלח לפני כן, ואם כי שבשו"ת אבן פינה (סי' פז) רצה להחמיר לאסור אף בכבד לא נראים דבריו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה המפורטת.
    ישנה בעיה נוספת, שכשהדחתי את הכבד, ראיתי בהרבה מהם שכאילו בחוט הפנימי [אולי זה בתוך גיד או וריד לא יודע מה זה בדיוק] יש ממש כעין הצררויות של עיגולי דם, האם צריך לנסות להוציא הכל מה שאומר ממש לפורר את הכבד בחלקם כי הם נכנסים ממש עד הפנים, או שסגי בצליה
    תודה רבה