שאלה:
שלום וברכה
האם מותר לצלות בשר לא מלוח על פלטה?
תודה
תשובה:
יש בענין זה שתי בעיות, 1. זה לא מספיק חם. 2. חייב להיות כלי קיבול לדם, אחרת זה זב על הפלטה וחוזר לבשר, צליית בשר תמיד רק על רשת. אני מעתיק לך מה שכתבתי בענן זה לגבי צליית כבד בתנור אפייה:
אם רוצים לצלות כבד בתנור, חובה להשאיר את הדלת פתוחה [אחרת האדים אוסרים את הכבד עצמו, לא רק את התנור], יש לחמם את התנור היטב לפני הכנסת הכבד ולא שיתחמם איתו יחד, הכבד מונח כמובן על רשת מיוחדת שלא משתמשים בה לדברים אחרים, תבנית לקליטת הדם מתחת, לאחר מכן יש לנקותו היטב ולהסיקו על חומו המירבי חצי שעה.
מקורות:
ראה שו"ת אגרות משה יו"ד סי' קסא, שבט הלוי ח"ו סי' קז, חלקת יעקב ח"ב סי' קמא ועוד.
תודה רבה.
1. לא התכוונתי לפלטה של שבת, אלא לפלטה מקצועית.
2. אז למה מותר למלוח על שיש? אני מצטט מאתר בד"ץ:
"מותר למלוח בשר על גבי שיש המטבח, הואיל והוא חלק מאד והמים זבים ממנו, נחשב הוא כדף חלק ברהטני שאין צריך להניחו במדרון כדי למלוח עליו."
https://www.badatz.biz/article/11144/
1. יכול להיות שזה טוב מבחינת החום.
2. החום חוזר ומבליע צריך שמיד יטוף למטה.
השאר תגובה