שאלה:
מועדים לשמחה
היום בערב רוצים לעשות סעודה, אין לנו מנגל כדי לצלות את הכבד כיצד יהיה אפשר לצלות אותו בתנור ? מה הדרך ? תודה
תשובה:
אם רוצים לצלות כבד בתנור, חובה להשאיר את הדלת פתוחה [אחרת האדים אוסרים את הכבד עצמו, לא רק את התנור], יש לחמם את התנור היטב לפני הכנסת הכבד ולא שיתחמם איתו יחד, הכבד מונח כמובן על רשת מיוחדת שלא משתמשים בה לדברים אחרים, תבנית חד פעמית לקליטת הדם מתחת, לאחר מכן יש לנקותו היטב ולהסיקו על חומו המירבי חצי שעה.
מקורות::
ראה שו"ת אגרות משה יו"ד סי' קסא, שבט הלוי ח"ו סי' קז, חלקת יעקב ח"ב סי' קמא ועוד.