כשרות פרה בשחיטה ביתית

שאלה:

שלום הרב
אני מנסה לחזור בתשובה לאט לאט ואני לא יודעת על כל הכשרויות, ורציתי לשאול שאלה לגבי כשרות הבשר, המשפחה שלי קונה פרה וככה הרב שנמצא בשחיטה שוחט להם, ואז המוכר עושה להם את כל הפירוק של הבשר והמוכר הוא ערבי השאלה היא האם זה נקרא כשר?
ולגבי גיד הנישה, האם בזמן השחיטה הרב עצמו צריך להוציא אותו או שזה שמפרק את הבשר צריך להוציא?
ומה עליי לעשות במצב כזה שזה לא כ"כ כשר
ואני חייה עם ההורים שלי ביחד?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותי לדרך החדשה והמיוחדת שאת עושה! זה נפלא!

לגבי שאלתך, המצב מורכב מאוד. ראשית אינני יודע מי זה הרב השוחט הזה ואם הוא בקי במלאכתו, זו לא הדרך הנכונה לקחת אדם פרטי שמי יודע מה הוא יודע ומי הסמיך אותו, ולתת לו לשחוט. שנית יש אחוז מסויים לא קטן של בהמות שהן טריפה, מחמת מומים פנימיים וכדומה, אם אצלו תמיד הפרה שקניתם כשרה, זה מעורר שאלה על הידיעה שלו בענין זה… לגבי הוצאת הגיד אני מניח שהוא לא מבצע את זה. כמו כן, מלבד בעיית הגיד יש בעיה של חלב [בניקוד ציירה] חלקים שלמים בבהמה שלא ניתן לאוכלם בלי עבודה מאוד משמעותית הדורשת מומחיות רבה. ולאחר כל זה, בשחיטה לא גמרנו הכל, יש את ענין המליחה, הרי יש איסור של אכילת דם, ואת הדם מוציאים על ידי פרוצדורה שלמה של מליחת הבשר ורחיצתו כמה פעמים בצורה מסויימת עם דינים שונים. כך שקשה עד מאוד להניח שהבשר שמגיע בסוף לסיר הוא אכן כשר.

צריך לדבר על כל עם ההורים ולומר שבשר שאינו עובר הכשרה מפוקחת את לא יכולה לאכול.

עלי והצליחי וישלם ה' שכרך על כל הדרך הנפלאה שאת עושה!