גריל גז מכוסה לצליית כבד

שאלה:

אם יש במכסה של הגריל גז חורי אוורור שדרכם יוצא אדים. האם יש בעיה לסגור את המכסה בזמן צליית כבד?

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט יש בעיה, מחמת האדים.

מקורות:

ראה בענין זה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מה הדין אם קרוב משפחה שלי שלח לי כבד. אותו קרוב מכיר את הדינים של עשיית כבד ומקפיד על כשרות מהודרת. אך יש לי צד גדול שהוא לא אחז שברגע שהוא סוגר את המכסה זה בעיה.
    אני לא יודע מידיעה שהוא סוגר את המכסה, אבל יש לי כמה סיבות לחשוש לזה.
    אין לי אפשרות לשאול אותו, כי הוא מסוגל מאד להעלב.

    האם מספק אסור לאכול, או אדרבה, מספק מוחזק בכשרות לעשות באופן המועיל.

  2. אני מתכוון לשאול בהלכות "סתמא", האם זה מוגדר ספק. כלומר האם חשש שהשני לא נוהג כדין הוא חשש קיים. או שבגלל חזקת כשרות תולים שעושה הכל כדין כל עוד לא ידוע אחרת.

  3. בהחלט זה ספק, אני לא הייתי אוכל כבד מאדם שאינו בקי בהלכות הכשרתו. אני כלל לא נכנס בענין זה לכללי דיני הספקות שזה דבר מורכב ותלוי סיטואציה, אלא לכללי הזהירות ובכלל ההנהגה שלנו בעניני כשרות. באותה מידה אני לא קונה מוצרים מכשרות שאינה מהודרת ואינני נכנס לכל כללי דין עד אחד נאמן באיסורים, אני יודע שמדובר בהליך מורכב וההשתדלות שלי להמנע מאיסור היא באמת להזהר לקנות רק ממה שמוחזק בעיני ת"ח כמפוקח כהלכה. לכן, אינני מכיר את הבן אדם, אבל ככל שיש לך ספק אמיתי, כדאי לבררו בעדינות.