מסעדות – רבנות לעומת מהדרין

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני מאוד אוהב לאכול שווארמה בחוץ (הודו), אך בישוב שלי הרוב המוחלט הם עם תעודת כשרות רבנות(לא מהדרין), שמעתי פעם רב שאומר שמי שאוכל בשר עם תעודת רבנות(מכיוון שההשגחה שלהם מוגבלת מאוד כיוון שאין ביכולתם להשגיח באופן מקיף) כאילו אוכל בשר חמורים וסוסים.
האם הדבר נכון?
האם זה רק חומרה ותוספת שכר למי שאוכל מהדרין?
או שמא אני יכול להקל- ואין לי שום עוון שאני אוכל בשר בתעודת רבנות בלבד?

תשובה:

שלום וברכה

לומר שזה כבשר חמורים זה לא נכון, הרי יש כאן פיקוח והכשרות יש לה כללים והקפדות מסויימים.

רק ההמלצה שלי לא לאכול ואסביר לך גם מדוע:

שני הנושאים הכי ורכבים וקשים להקפדה, הם נושא השחיטה ונושא המסעדות.

השחיטה בגלל החשות מטרפות והבדיקות הנדרשות ומהירותה השחיטה וההיקפים הגדולים. והמסעדות, משום שבשונה ממוצרים מתועשים שונים העובדים תמיד על בסיס אותה פורמולה, כאן כל רגע יכול לקרות משהו, מישהו יכניס איזה תבלין, ישתמש באיזה סכין לא נכון, יביא ירק לא מפוקח, וכו' וכו'. לכן מסעדה צריכה כל הזמן השגחה צמודה.

במקרה של השווארמה שתי הבעיות התקבצו יחד, יש לך גם את הקושי בפיקוח על השחיטה וגם את הקושי בפיקוח על מסעדה…

אז ודאי שאם אנחנו מבינים את חשיבות הענין, וחשוב לנו באמת לשמור על כללי יהדותנו, נשאף לאכול רק במקומות המפוקחים בכשרות מהדרין כך נוכל לסמוך שהכל בסדר.

ננסה לדמיין שבענין התברואתי היו לנו שתי דרגות פיקוח, האם היינו מקילים לעצמנו והולכים לאכול במקום שהפיקוח בו ירוד?