כשרות תרופה

שאלה:

שלום הרב,
סבלתי מאי נוחות בבטן ולכן ביקשתי מרופא המשפחה שירשום לי תרופה שבעבר שיפרה את הרגשתי. הוא אמר שאי אפשר לרשום אותה, ובמקום זאת רשם תרופה בשם Pankreoflat. מעיון בהתוויה נראה שהיא מכילה אנזימי כבד של חזיר (!). האם מותר לי ליטול אותה? לא מדובר בסכנת חיים, והרופא לא יזם את מתן התרופה. אינני יודע אם היא טעימה (בכל זאת מדובר בכדור בליעה, גם אם מצופה וכולל גלוקוז, קשה לי להאמין שמרגישים טעם בבליעה).
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר באי נוחות בעלמא, משהו שמשפר הרגשה, הייתי נמנע מלקחת, אם מדובר בחולי, כלומר כאבי בטן חזקים, בעיות עיכול שגורמים חולשה, יש להקל, התירו לחולה שאין בו סכנה אכילת איסור שלא כדרך, וגם זה נחשב כאכילה שלא כדרך. יש עוד להקל כאן שמן הסתם נעשה כעפר ממש בהליך ההכנה ואינו ראוי למאכל כלל, אבל נראה שעדיין יש להחמיר כפי החילוק הנ"ל.

רפואה שלמה.