כשרות למוצרי סיכה / סיכה כשתייה

שאלה:

האם מותר לסוך בשמן (שמן זרעי ענבים)ללא הכשר כאשר מפורש באריזה שהוא לשימוש חיצוני בלבד ולכאורה לא ראוי לאכילה. תודה רבה.

תשובה:

כיון שיש כאן חשש יין נסך, אם יש אפשרות להשיג מוצר מקביל עם כשרות או לחילופין לוותר על השימוש, זה עדיף, אבל אם יש צורך יש לסמוך להקל.

מקורות:

בשאלה זו האריכו הפוסקים בכמה מקומות אם אמרינן סיכה כשתיה לענין זה, ובהרבה ראשונים מבואר שלא אמרינן בזה סיכה כשתיה, אמנם יש מהפוסקים שהחמירו בזה (איסור והיתר לט,לד, ביאור הגר"א או"ח סי' שכ"ו סעיף י' ועוד), והביאור הלכה בסי' שכ"ו ד"ה בשאר חלב הסיק בנדונו שמן הדין מותר וכך המנהג אך אם יכול להשיג בקלות סבון שאינו מכיל חומרים האסורים באכילה בודאי נכון לחוש לדעת המחמירים בזה.