משחת שיניים ללא הכשר

שאלה:

קניתי משחת שיניים שמורידה אבן שן מהודו, עשויה מרכיבים טבעיים פרחים ושרף עץ לא מריח טעים, אין לזה הכשר האם זה בסדר? מעבר לזה האם צריך לחשוש שנוצר בהודו והשרף עץ יכול להיות מעץ שלע"ז ויש איסור הנאה? תודה רבה

תשובה:

מעיקר הדין אין חובה להכשר על משחת שיניים כיון שאין כוונה שיבלע ממנה משהו ואם יש בה דבר אסור הוא מן הסתם פגום, אבל כבר התקבל המנהג לצחצח במשחה שיש עליה הכשר, ואין להקל אלא בשעת הדחק. אין סיבה לחשוש בזה לעבודה זרה. לא עובדים שם כל שיח וכל עץ.

הצטרף לדיון

תגובה 1