פרוביוטיקה חלבית?

שאלה:

שלום לכבוד הרב! רכשתי כדורי מציצה בשם ביו בליס (פרוביוטיקה למציצה) של חברת סופהרב, רשום עליהם כשר בהשגחת הרבנות הראשית נוף הגליל ומצויין שזה חלבי. האם באמת זה חלבי או שזה פרווה? מפני שלא ראיתי על הרכיבים משהו חלבי..
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

לגבי כדורי פרוביוטיקה הורה הגר"ש וואזנר שכיון שזה לא ראוי לאכילה וגם יש בזה רק חיידקי חלב ולא חלב ממש, זה לא נחשב חלבי וגם אין בזה בעיה של חלב נכרי. אינני מתמצא לגבי כדורים ספציפיים אלו ואני מציע לשאול בחברה.