הכשרת לבבות עוף

קניתי מהסופר לבבות שלא הוכשרו. אני רוצה לצלות אותם על גבי מחבת הפלא שגם ניתן לצלות עליו כבד. כמובן שאני אחתוך אותם לאורכם ואוציא תחת זרם מים את קרישי הדם. השאלה היא האם אפשר לצלות אותם על גבי המחבת הזה, או לעשות להם מליחה?

תשובה:

חובה גמורה לעשות מליחה כמו כל חלקי הבשר האחרים. אולם, אם תצלה אותו על רשת של ברזל המנחת על האש או על מנגל חשמלי הוא יוכשר על ידי כך גם בלא מליחה [או על כל פנים די במליחה מועטת כמו בכבד] אבל לא במחבת שהנוזלים הזבים מהלבבות שבים ונספגים בבשר.

בהכשרת הלבבות לא די במליחה חיצונית בלבד, אלא יש להוציא את הדם שבחללם, לחתוך את הגידים המסתרגים בתוכו, ולהסיר את ערלתו, ואש להדיחו ולמולחו ג' פעמים כנדרש בבשר. המליחה חובה שתעשה בתוך שלושה ימים לשחיטה!

מקורות:

ראה ס' הכשרות פרק ט סעיף עח.