בענין לשון הרע

רציתי לברר אם קרה איזה תקלה למשל נאבד מפתח במקום עבודה בגן לסייעת המחליפה , יום למחרת נשאלת הסייעת הקבועה בגן מה קרה אתמול ? והאם את אבדת את המפתח ? , האם ניתן להשיב על השאלה הזאת :״זאת לא אני ״ובכך לגלות שזאת הסייעת השניה , או לומר אני לא רוצה לומר מי עשה זאת ובכך הן מבינות לבד שזאת הסייעת השנייה

תשובה:

שלום רב.

אני לא רואה כל הבדל אם אומרים מפורש, אני לא אלא היא, או שאומרים אני לא וממילא כולם מבינים מי כן איבד. יחד עם זה, לכאורה אין בזה איסור לשון הרע, שהרי אין כוונתך לספר רע על חברתך, אלא רק להוציא את עצמך מהחשד. אבל יתכן שעדיף יהיה לומר לאותה סייעת שהיא תלך ותספר שאיבדה את המפתח, ובכל נוכל לחסוך ולספר עליה.

בהצלחה

מקורות:

ראי כאן מה שכתבתנו בענין.