השתתפות בתיקון נזילה בגג בניין של שתי קומות

שלום וברכה!

במקרה שיש נזילה מהגג של מי גשמים, בבית שיש בו שתי קומות (שתי משפחות) –
האם דיירי הקומה התחתונה צריכים להשתתף בהוצאות תיקון הגג?
בתודה ובברכה !!

תשובה:

לפי הנהוג, אם הגג הוא משותף ואינו בבעלות הדיירים העליונים, דיירי הקומה התחתונה חייבים להשתתף בתיקון הגג.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה! והמשך שאלה באותו העניין –
    אם זה בית של כשש דירות (קוטג') והנזילה היא נקודתית, האם רק הדיירים שגרים ישירות מתחת לנזילה (העליונים והתחתונים) צריכים להשתתף, או גם תושבי הדירות שגרים בשאר חלקי הבית ?
    כמו כן – אם בתוך הגג יש מקום לאחסן דברים – האם זה אומר שלכל התושבים של הדירות יש חלק שלהם לאחסן בו, או שרק לבעלי הדירה העליונה (שרק מתוכה ניתן להיכנס לגג) ?
    בברכה
    ותודה רבה!

  2. באופן כללי, כל הדיירים יחד הם שותפים בכל הגג, הן לעניין הרשות להשתמש והן לעניין החיוב בתיקונים. יש בניינים שנהגו שכל עמודה מתנהלת לעצמה, אבל ככל שלא ידוע שנהגו כן, הרי הם שותפים בכל.