זמן הפסק טהרה

בס״ד

שלום לרב.
רציתי לדעת בענייני הנידה האם אני אמורה לחכות ארבעה ימים (יותר או פחות אפילו) לפני הפסק הטהרה באופן קבוע או האם זה תלוי במשך דימום הוסת? כלומר, האם אני מתחילה את שבעת הנקיים רק כאשר עד הבדיקה יוצא נקי לגמרי?

תודה מראש.

תשובה:

שלום רב.

הכלל היסודי הוא שלא מתחילים הפסק טהרה עד שעד הבדיקה נקי לגמרי, שהרי זוהי מטרת הבדיקה לוודא שהדימום פסק לחלוטין. משום גם בודקים בשבעת הימים שלאחר מכן פעמיים ביום, לוודא שאין שום דימום אף לא נקודה קטנה של דם על גבי עד הבדיקה.

מלבד זאת, לא עושים הפסק טהרה עד שיחלפו ארבעה ימים [למנהג הספרדים] או חמישה [למנהג האשכנזים] מזמן ראיית הדם לראשונה. בדרך כלל במחזור חודשי בלאו הכי יחלפו מספר ימים דומה עד שניתן יהיה להפסיק בטהרה ולמצוא את עד הבדיקה נקי. אולם, גם כאשר לא מדובר במחזור אלא בכתם דם שאוסר על פי הנחיות הרב, לא ניתן להפסיק בטהרה עד חלוף אותם ימים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה נדה לג ע"א, שולחן ערוך יו"ד סי' קצו. על מחלוקת השו,ע והרמ"א אם פוסקת ביום הרביעי או החמישי לראייתה, ראה שם סעי' יא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה,
    קבלתי מחזור ביום שבת בבוקר באיזה יום אוכל להתחיל הפסק טהרה לפי עדות המזרח (הרב עובדיה יוסף זצ"ל)? כמובן במידה ואני לא רואה דימום…