ראיית דם בעקבות פציעה

שלום !
אני בימים הנקים שלי (טבלתי ביום רביעי האחרון)ואחרי שקיימתי עם בעלי אתמול מיד אחרי כשנכנסתי להתקלח ראיתי שיש לי דם.בדקתי אחרי המקלחת עם עדי בדיקה והיה עליו טיפטיפה של דם.. ונכון לעכשיו אין לי דם או דימום . מה זה אומר ואיך עליי לנהוג?

תשובה:

שלום רב.

באופן כללי כל ראיית דם בבדיקה על גבי עד נחשבת כראייה גמורה המטמאת את האשה מדאורייתא. אולם, כיון שאת אומרת שראייה זו היתה מיד לאחר תשמיש, יש סבירות גבוהה שיש לך רגישות מסויימת בצוואר והוא נפצע מעט על ידי התשמיש. זוהי תופעה מצויה מאוד הקשורה לפעמים לשינויים הורמונאליים מסויימים או לאחר לידות או בדיקות שלא בזהירות המתאימה. לצורך בדיקת הענין יש אחיות מיוחדות המוכשרות לבדוק זאת ומונחות על ידי רבנים מוסמכים ויודעות לקבוע אם אותה ראייה היתה מהרחם או מפציעה קלה בנרתיק. לא ניתן לקבוע שכך היה בלא בדיקה זו, וכל זמן שלא בודקים האשה נחשבת טמאה ואסורה לקיים יחסים עם בעלה.