בניית מרפסת מעל חצר פרטית

האם מותר לבנות מרפסת מעל חצר פרטית.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

תלוי אם המרפסת מפריע לשימוש הייעודי של החצר.
כגון: אם יש גינה בחצר תלוי מה הגובה והגודל של המרפסת. אם בעל החצר רוצה לבנות בה סוכה, תלוי מה הן האופציות האחרות הקיימות לו.

מקורות:

בבית משותף אין לבעל החצר בעלות עד לשמים, אלא שעבוד שלא יבטלו את השימוש שהחצר מיועדת לו. עיין עלון המשפט גליון 37 עמוד 4.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בהמשך לשאלה הנ"ל. מה אם המרפסת מעל החצר מונעת כניסת אור לבית. האם נחשב כמפריע לשימוש הייעודי של החצר?
    וכן האם השכן שבונה את המרפסת או החדר מעל המרפסת שלי חייב לשלם? וכמה? איך מחשבים?
    האם הוא יכול לטעון שאני צריך להתחלק בהוצאות הריצפה (בטענה שהיא לכאורה מהווה גם גג לחצר)?
    תודה!