הסרת מודעה שהודבקה על מודעה שלי

שלום וברכה.
אני גבאי בית כנסת. פרסמתי מודעה גדולה על יד בית הכנסת (לא בשטח בית הכנסת) עם זמני התפילות בבית הכנסת.
בערב שבת, כאשר הגעתי לבית הכנסת ראיתי שמאן דהוא, הדביק מודעה עם פרסום על מוצר כלשהו שהוא מוכר, על המודעה של בית הכנסת.
על אתר ובאינסטינקט של רגע, הורדתי את המודעה שלו וזרקתי אותה.
לאחר מכן, חשבתי שאולי לא נהגתי כשורה, והייתי צריך להדביק את המודעה במקום סמוך אחר, באופן שלא יסתיר את המודעה שלי.
רציתי לשאול, האם היה מותר לי להוריד את המודעה, בזמן שהוא מסתיר מודעה שלי?
האם מה שהוא מסתיר מודעה שלי, זה בכלל נחשב שהוא גורם לי נזק, למרות שזה נזק לא ממוני, אלא שאנשים לא ידעו על המניינים שיש בבית הכנסת?
האם זה שייך לעביד אינש דינא לנפשיה שהיה מותר לי להסיר את המודעה שלו?
האם במידה ומותר להוריד את המודעה שלו, יש חיוב הלכתי עלי, שאדביק את המודעה שלו במקום אחר?
אשמח אם תוכלו להשיב לי על שאלתי, בצירוף אסמכתאות הלכתיות לעניין.
ברוב תודות.

תשובה:

שלום רב,

סליחה על האיחור במתן התשובה

בלוחות המודעות של העירייה שיש פיקוח על המודעות, אסור לתלוש מודעות. אבל במקומות שכל אחד יכול לתלות כרצונו, מותר לתלוש מודעות (כמובן, רק לפי הצורך). אבל עדיף להעביר את המודעה למקום אחר ככל שיש אפשרות, לא מצד איסור גזל, אלא מצד מצוות "ואהבת לרעך כמוך".

מקורות:

התולה מודעה במקום ציבורי שכל אחד רשאי להדביק מודעה אחרת עליה, הרי זה כאבידה מדעת, ומותר לתלוש אותה כשם שמותר לתלות מודעה אחרת עליה. לעניין אבידה מדעת כאשר יש לבעל האבידה מטרה מסוימת בכך שהוא נותן לרכושו ללכת לאיבוד, עיין כאן. ועיין גם כאן.