דרך על מחשב שהונח על הרצפה והזיקו

מעשה בשני אחים שגרים בחדר משותף בבית הוריהם (שני האחים מעל גיל מצוות ומעל גיל 18).
לאחד מן האחים היה מחשב מסוג טאבלט, ויום אחד לאחר שסיים להשתמש בו לפני השינה הניח את המכשיר על הרצפה על יד מיטתו ונרדם.
למחרת הוא קם לענייניו ועיסוקיו, ושכח מן המכשיר.
האח השני קם לסדר את עיסוקיו בחדר ופתאם שמע משהו נסדק תחת רגלו וגילה את המכשיר.
המכשיר ניזוק.

על מי מוטלת האחריות?

תודה מראש.

תשובה:

האח שדרך על המחשב פטור מלשלם, משום שלא היה אמור להעלות בדעתו שיש מחשב על הרצפה.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' תיב שאין דרכן של בני אדם להתבונן בדרכים ולכן הרי הם פטורים אם דרכו על חפצים שהיו בדרך.