זריקת שקית שמונחת ליד דלת שכן והתברר שהיו בה חפצים

שאלה:

השכן השאיר שקית בחדר המדרגות על מנת שמישהו אחר יקח אותה. אני סברתי שמדובר בזבל וזרקתי אותה לאשפה. האם אני חייב לפצות אותו.

תשובה:

שלום וברכה,

אתה שלקחת את השקית והשלכת לאשפה, אתה חייב לשלם את מה שהיה בשקית, ולמרות שסברת שמדובר בשקית אשפה, היה לך לבדוק לפני שאתה משליך את השקית לאשפה. כדין מזיק בידיים שחייב לשלם גם אם לא התכוון להזיק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שעח ס"א. ויש לדון אם בשקית היו מונחים חפצי ערך יקרים מאוד מאוד, האם המזיק יהיה חייב לשלם – ואכמ"ל.