ספק ריבית שהתקבלה עם החזר הקרן

שאלה:

שלום,
נכון שחיב ששילם באיחור ועיגל הסכום למעלה (כ-7%) בהסבירו שזה תשר, וכן מתנה לחג, ושאינו יכול "לומר שזה בגלל האיחור כי אז זה ריבית" למעשה רמז שהסכום העודף על הקרן הוא ריבית, או מעין ריבית, או חלקו כזה?
אם כן, האם חובה להחזיר הכסף העודף על הקרן ואם יסרב מה יש לעשות?
תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה,

אם הלווה נותן תשורה עבור איחור התשלום יש בדבר משום איסור ריבית, והמלווה לא ייקח את הכסף. אם כבר זכה בכסף יש מחלוקת אם חייבים להחזיר מדיני שמים. והמלווה לא יזכה בכסף אלא יחזיר את הכסף ללווה כדי שלא יעבור באיסור ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן קסא ס"ב.