התנגדות/פיצוי/דיור חלופי בזמן הרחבות בניה

שלום וברכה

אישה מבוגרת הסובלת מלחץ דם, האם יכולה להתנגד להרחבת בניה של שכן מסיבות של רעש/לכלוך ושיבוש החיים התקינים?
או לחילופין, האם מגיע לה פיצוי כלשהו? האם מגיע לה דיור חלופי ע"ח השכן? א"כ איזה?
ומה מקובל במקרים כאלו?

תשובה:

שלום רב,

יש מקום רב שהיא יכולה להתנגד מסיבות של רעש או זיהום אוויר (לכלוך ושיבוש החיים שווים אצל חולים ובריאים כאחד) ותלוי בנסיבות.

היא יכולה לדרוש דיור חילופי ברמה שיש לה כעת על חשבון השכנים המרחיבים.

מקורות:

עיין כאן.