בניה בחצר פרטית כאשר השכן מתנגד מטעמים שונים

יש לי חצר פרטית (צמודה בטאבו) ואני רוצה להרחיב את דירתי אליה. מעלי יש שכנים [שסגרו אף הם את המרפסת שמעלינו].
האם ישנו איזה עיכוב שלא לבנות מחמתם. כגון: ירידת ערך, גישה קלה לגנבים (יש להם סורגים), כניסת חתולים, מכער את הבנין?
הייתי שמח לשמוע את דעת התורה לפני שאצטרך להיכנס עמו בדין ודברים העלול להעכיר את היחסים.

תשובה:

כל הסיבות לעיכוב שציינת, יכולות להיות סיבות מצוינות להתנגדות, אבל תלוי בנסיבות ובשיקול דעת הדיינים.

פרט זה שהשכן הרחיב אינו מחייב אותו כאשר הוא מתנגד מחמת סיבה מוצדקת.

מקורות:

גישה לגנבים מבואר ברמ"א חו"מ סוף סי' קנה שזו טענה. אבל גם שאר הטענות הן טענות צודקות בנסיבות העניין, מאשר שחזות הבניין משותפת בין כל הדיינים. חצר פרטית היא פרטית רק לשימוש בה כחצר, אבל אין זכות לבנות כאשר השכנים יכולים לטעון שהסכימו להיות שותפים בבניין על דעת שחזות הבניין תהיה בצורה זו ולא בצורה אחרת שמכערת או גורמת נזק.