לבנות פרגולה במרפסת כאשר זה מפריע לשכן אחר (המשך)

מעלת כבודו כתב (התשובה הראשונה כאן):
"החזות החיצונית של הבניין היא משותפת ואין אפשרות להוסיף פרגולה כאשר זה מפריע לשכן אחר, ללא הסכמתו"

ברצוני להעיר ולדון כך:
הפרגולה עצמה, איננה מפריעה לראיית השכן. מדובר על פרגולה בדיוק כמו שעושים לסוכת מצוה, וגם השכן עצמו יש לו כזה, וכמו שיש לרוב השכנים.

רק אחרי שבונים את מבנה הפרגולה, אז תולים עליה את הבד — על ידי חוטים וכדומה — והבד נותן את הצל. הבד אכן יכול להפריע לראיית השכן, אבל הבד אינו קבוע בבניין . ניתן להרכיבו ולהורידו די בקלות.

האם עדיין יש בעיה לעשות פרגולה ולתלות עליו את הבד המדובר?

תשובה:

השכן עדיין יכול לטעון שאינו מרשה לבנות פרגולה, כאשר מסתבר שלאחר מכן ישמש הפרגולה בשביל לשים בד ולהסתיר לו את הרחוב.