השם תהל לבת

שלום,
משמעות השם תהל? (לבת)

תשובה:

שלום רב.

צר לי אני לא יכול לסייע לך בענין. אין לי מושג מהי המשמעות של שם כזה. אולי כדאי לתת שם שהמשמעות החיובית שלו קצת ברור יותר.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. מגיב יקר שלום,

    יש משמעות לשם תהל ומשמעות משמעותית לשם הנ"ל,
    בתור מישהי שההורים שלה קראו לה תהל ובתור מישהי שההורים שלה מאמינים, אני מבקשת לפני שאתה עונה לא לעניין אנא עשה שיעורי בית ותבדוק מאיפה השם מגיע, במיוחד שאתה עונה בשם בית ההוראה המרכזי שע"י מכון ירושלים לדיינות.
    השם תהל מגיע מהתנך, איוב מ”א, "עֲטִישֹׁתָיו, תָּהֶל אוֹר; וְעֵינָיו, כְּעַפְעַפֵּי-שָׁחַר".

    תודה
    תהל.

  2. קוראים לי תהל וזה מדהים כמה דיסאינפורמציה יש על השם הזה.
    משמעות השם היא "תפיץ אור". זהו פועל בעתיד של השורש ה.י.ל.ה
    זה שם לבנות ולכן ה"ת" בתחילת הפועל. כמו תרקוד, תאיר. תשיר.
    יהל זה השם לבנים, שמשמעותו "יפיץ אור". ה"י" מעידה על הזכריות של הפועל. כמו יאיר, ירקוד, ישיר.
    הלוואי ואנשים ישכילו קצת בתחום..