האיסור בחוסר צניעות

מה המקור לכך שבנות צריכות ללכת בלבוש צנוע? רק לפני עיור של לא להכשיל בנים או שיש סיבה אחרת? והאם יש הבדל בין הצניעות הנדרשת בבית לצניעות הנדרשת ברחוב?

תשובה:

שלום רב.

לבד מאיסור 'לפני עיור' שיש בהכשלת גברים מחמת לבישת בגדים לא צנועים, ישנם איסורים נוספים הקשורים לצורך של האשה להיות קדושה וטהורה בעצם, וכן למדו מהפסוק 'והיה מחניך קדוש' (דברים כג,טו) ובכך שמתלבשת לא בצניעות הורסת האשה את קדושת המחנה (סמ"ק מצוה נ"ו). וכן לגבי גילוי שערות של אשה נשואה אינו תלוי בראית אחרים אלא הוא איסור עצמי.

יש לציין שברבינו יונה בספר היראה אות רנ"ד מבואר שעוברת גם על איסור 'לא תחמוד' שגורמת לאנשים לחומדה ע"ש.