צניעות בלק לציפורניים

האם במריחת לק ברגליים ובידיים ישנם גידרי צניעות שכדאי לתת עליהם את הדעת. למרות שבשו"ע קצח מזכיר בהלכות חציצה שצבע שנוהגות הנשים ןכן'להורידו קודם טבילה . אך שמא יש גדרים בזה כמו בלבוש איזה צבעים בידיים ולא ברגליים וכדומה. אשמח לקבל משנה ברורב בעניין תודה

תשובה:

שלום רב.

אעתיק לך כאן מספר עוז והדר לבושה את כללי הצניעות בלק לציפורניים:

אשה או נערה המתגוררת במקום בו נוהגים למרוח לקה על הציפורניים רשאית לנהוג כך אך עליה להיזהר שלא תשתמש בצבע גס ולא מכובד. עליה להקפיד על צבע קרוב ככל האפשר לצבען הטבעי של הציפורניים ולא בצבע אדום סגול כחול וכדו'. בדומה לרבים משאר סוגי האיפור נשים רבות אינן משתמשות כלל בלקה לציפורניים והן שמחות ביופי ובחן שהעניק להן הבורא פרט לתוספת מעט צבע לפנים מפעם לפעם בזמנים שהן עייפות וחוורות מבלי שתראינה כל צורך להתעסק בסידור מיוחד של הציפורניים מניקור ובצביעתן זהו אחד התחומים בהם לא נקבעה הלכה ברורה והדבר הושאר לשיקול דעתה של כל אשה המסוגלת להעריך מה מתאים לה ומה לא. אך כמובן כפי שכבר הוסבר במקום אחר אסור ליחיד לחרוג מתקנות הצניעות הנהוגות בקרב שאר בני הקהילה החרדית המקומית לכן אסור לאשה לצבע את ציפורניה בלקה או להשתמש בתכשיר איפור אחר בתוך קהילה בה מחשיבים תכשירים אלו כבלתי עדינים ובגדר ראוותנות הגם שיתכן שהדבר מקובל במקומות אחרים היות שיש בכך חריגה מהנהגת העדינות והצניעות המקובלת.

בהצלחה רבה.