הורדת תוכנה של נתונים ממשרד הפנים

האם מותר להוריד תוכנה לא חוקית (אך לא מביאה שום נזק) של משרד הפנים, כמדומני, בשם רישומון שמציגה פרטים על אנשים (לא פרטים חושפים, רק שם, תעודת זהות, מספר ילדים וכו'). התוכנה לא ניתנת לרכישה ואף אחד לא מפסיד מכך שמישהו מחזיק אותה.

מה הדין?

תשובה:

אכן כך, החזקת מידע זה היא עבירה פלילית על חוק הגנת הפרטיות.

בנוסף לכך, פרקליטות מחוז תל-אביב (פלילי) הגישה בקשה לבית-משפט השלום בתל-אביב למתן צו לאיסור הפצה, החרמה ואיסור שימוש בעותקי חומר זה. אינני יודע אם הצו ניתן כבר, אבל ודאי שבקרוב יינתן צו זה.

בנוסף לאיסור מצד דינא דמלכותא, מסתבר שאף אלמלא החוק הדבר היה אסור על פי תורה.

מקורות:

מידע על הבקשה שהגישה הפרקליטות ניתן לראות כאן.

אין ספק שבין אזרחי מדינת ישראל יש רבים שאינם רוצים שיהיה ניתן לברר עליהם פרטים אלו (אם לכל האזרחים לא היה אכפת, החוק לא היה אוסר) והם מסרו את פרטיהם למשרד הפנים על דעת שלא יפיצו אותם, ומשום כך יש בכך איסור לגלות סוד הנלמד מהפסוק במשלי יא יג "הוֹלֵךְ רָכִיל מְגַלֶּה סּוֹד" ועיין בספר חפץ חיים לשון כלל ב באר מים חיים אות טז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא אין איסור גזל בכך, גם לסוברים שיש בזכויות רוחניות איסור גזל, נראה שאין במאגר מידע איסור גזל, משום שזה לא נחשב כיצירה. גם העבירה שיש לפי החוק היא מצד הגנת הפרטיות ולא הפרת זכויות יוצרים וכדו'.