סמכות הגבאים להטיל סנקציות על אדם שמבייש מתפללים

שאלה:

אני גבאי בבית כנסת. אחד המתפללים ביזה מתפלל אחר. הגבאים בקשו להיפגש איתו ולהסביר לו שככה לא יעשה וסירב, וכן סירב לבוא עימנו לרב של קהילה אחרת (לנו אין רב). ניסינו לפנות אליו דרך חברים שלו, ולא עזר.
אנחנו כנציגי ציבור חושבים שזו תופעה שחוזרת על עצמה וכבר יש כמה מתפללים שנפגעו. מה הסמכות שלנו לנקוט נגדו בסנקציות? האם יש בכלל סמכות או שאולי המתפלל צריך לתבוע אותו על ביוש אבל זה לא עניין לציבור?
רצינו שלא יקרא יותר בתורה ולא יעביר שיעורי תורה בציבור, (שהגבאים מחליטים כל פעם מי קורא ומי מעביר שיעור, אבל הוא כל פעם מבקש לקרוא ולהעביר שיעור ונותנים לו), עד שיעשה מעשה שמראה על חזרה בתשובה אמיתית.
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

אתם כגבאים לא אמורים להחליט איך להעניש אותו, אבל אתם צריכים להטיל עליו סנקציות שילך לרב מול המתפללים שפגע בהם, ולמגר את התופעה שלא תשנה שוב. אין לכם להתעלם מהנושא אלא לשלוח אותו לרב מקומי שיטפל בו.

בהצלחה.