פגיעות במוסדות

שאלה:

כשח"ו התגלתה פגיעה במוסד.
או חשש שילד יפגע בעצמו יש חוקים ברורים את מי צריך ליידע.
וזה כולל רווחה ולפעמים משטרה.
פעמים רבות ניתן למנוע פגיעה בצורות אחרות כגון פניה לרבנים אנשי מקצוע שלא יפנו לרווחה או למשטרה.
אך החוק לא נותן שיקול דעת בענין זה ומחייב לדווח לפי הנוהל.
האם מותר לדווח למרות שזה עלול להגיע למשטרה ללא סיבה של מניעת הפגיעה הבאה או שצריך שאלת רב לפני כל דיווח?
יצויין שהמנהל ואנשי הצוות עלולים ליתן את הדין בחומרה רבה ע"י השלטונות אם לא ינהגו לפי חוזר מנכ"ל גם אם יטפלו בצורה מיטבית בתוך הקהילה.

תשובה:

שלום וברכה,

ודאי שאסור להזניח דברים חמורים אלו, מלבד החוק של חובת דיווח יש חובה הלכתית להעניש את הפוגע וגם לעצור אותו שלא ישנה במעשיו. גדולי הרבנים בדור אחרון כתבו שחייבים לדווח וכתבו שמאחר ונושא זה חמור כדאי להתייעץ מראש כדי לוודא שאכן מדובר בעברות פליליות ולא בהאשמות שווא, כיון שאם הנושא יגיע למשטרה הם לא תמיד יחקרו לגמרי.

יש ארגון בשם "שלום בנייך" מטפלים חרדים שעוסקים בנושא והם מגובים מהמשטרה והרשויות, ולכן ניתן לפנות אליהם תחילה במקום לפנות למשטרה, ויש לפעול כפי שהם יציעו. אבל אסור לטאטא את הדברים מתחת לשטיח.

בהצלחה.