להציע לחבר שיתבע בבית דין

שאלה:

לכבוד הרב, חברה שלא שילמה לכמה עובדים משכורת, והבטיחה כבר חודשים שהנה משלמים ולא קרה כלום, אני קיבלתי אישור מבית דין ללכת לערכאות היות והם ניסו גם לשקר על הבית דין עד שהבינו שאין שיתוף פעולה ואין לא מתכוונים להגיע לדין תורה.
האם מותר לי להגיד לחבר צוות (דתי) שיכול לפנות כדי לתבוע או להגיד לו שיפנה לבית דין לקבל אישור (מצידו לא עושה דבר והתייאש מלעשות משהו בנושא) – בית הדין אמר לי שאם כולם יגישו בצורה מאוחדת (בהתחלה לפני שניסיתי להזמין אותם לדין תורה) אז אפשר לתבוע בערכאות (היות שבחוזה רשמו שבמקרה של תביעה רק בערכאות)

תשובה:

שלום וברכה,

בוודאי מצוות השבת אבדה ליידע את החבר שאתה פונה לתביעה, ומצווה לך לעזור לו להגיש תביעה. אתה צריך לומר לו שיפנה לבית דין כדי לקבל היתר לתבוע בערכאות. תוכל להציע לו לפנות לבית דין שאתה קיבלת היתר, אולי הם יתנו היתר מיד. אבל בוודאי שצריך היתר תחילה מבית דין.

אני לא מבין מה הכוונה בדברי הבית דין שאמרו לך שאם תהיה תביעה מאוחדת מותר לפנות לערכאות.

בהצלחה.