להכניס שכר על עבודה עצמאית בתוך תלוש משכורת לצורך דמי לידה

אשתי עובדת במשרד, ומקבלת תלוש ע"ס 4000 ש"ח, בנוסף לכך היא מקבלת עבודות פרטיות בסך 500 ש"ח, בממוצע לחודש.
האם מותר לכתוב בתלוש שהיא מקבלת 4500 ש"ח, בהסכמת המעביד, שיפריש מסכום זה דמי בטוח לאומי וכו'. ואני אעביר את הסכום שהיא מקבלת מהעבודות הפרטיות לידי המעסיק.
על מנת שתקבל דמי לידה בסכום יותר גבוה.
תודה רבה

תשובה:

היא יכולה לסכם עם הלקוחות הפרטיים שהם צריכים להעביר את התשלום למשרד דרכה והמשרד ישלם לה. אבל אם קיבלה תשלום מהלקוחות מבלי לסכם שהיא עובדת דרך המשרד, אינה יכולה להוסיף כסף זה לתלוש המשכורת, כיון שהיא קיבלה כסף זה באופן עצמאי ולא כעבודה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכא' היא זכאית בעיקרון לדמי לידה גם עבור הכנסתה העצמאית (לו הייתה מדווחת), כך שיתכן שיהיה מותר לה "לדווח" על ההכנסה בצורה כזו, ולחסוך לעצמה את הפרוצדורה שבהקמת עסק עצמאי.

  2. אם אכן מגיע לה עבור העבודה העצמאית בשיעור דומה לעבודה רגילה, אין בכך בעיה של גזל. אבל, יש בעיה של שקר.