החזרת מוצר פגום שניזוק תוך ימים ספורים

קניתי פח זבל מהום סנטר ואחרי יום הפח נפל ונשבר קצת בתחתיתו והסכמתי להישאר עם הנזק הזה אלא שאחר כך הילדה שיחקה עם המכסה של הפח והסוגר שלו נשבר ומתברר שהסוגר שסוגר את הפח מחובר למכסה ממש באופן קל שכל מכה יכולה להוציאו ולכן בגלל זה החזרתי את הפח וטענתי להם שהילדה שחקה וזה נשבר ממש מהר וזה לא הגיוני שככה זה צריך להישבר והם זיכו אותי האם נהגתי כשורה מכיוון שסיפרתי את האמת שזה נשבר ממש בקלות בביתי.

תשובה:

כן, נהגת כשורה בכך שסיפרת את האמת.

הזיכוי שקיבלת הוא שלך כדין לאחר שאמרת את האמת. אם לא היית מגלה את האמת והיית אומר שקנית שבור, היה יכול להיות בכך משום חשש גזל.

על הנזק הראשון שהפח נשבר בתחתית אינך חייב, כיון שגם נזק זה קרה בקלות ותוך זמן קצר ועל נזק כזה הנהלת החנות הסכימה לוותר.

מקורות:

דין נזק שנעשה מחמת המום מבואר בשו"ע חו"מ סי' רלב סעיף יח. עיין שם ובעלון המשפט גליון 40 וגליון 41 שיש סוברים שדין הקונה כשומר שכר. במקרה זה יכול להיות שהקונה היה מחויב מן הדין על הנזק שנגרם מחמת ילד קטן, עיין שו"ע חו"מ סי' רצא סעיף כא ששומר חינם שמסר לבני ביתו הקטנים חייב, אמנם בנידון דידן מסתבר ששומר חינם פטור מאחר שכך דרך השומרים שיש גישה לילדים קטנים לפח האשפה, אבל שומר שכר מסתבר שחייב. לכן היה חשוב שהקונה יספר להנהלת החנות דברים כהווייתן להינצל מחשש גזל.