מעשר כספים לשכר לימוד בתלמוד תורה

האם אפשר לשלם את החיידר של הבנים עם כסף מעשר?
תודה.

תשובה:

שלום רב.

ראה כאן בסעיף 1 תשובה לשאלתך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עד איזה גיל נחשב שהאב מחויב בתשלום שכר לימוד לילדים?
    שאלתי חשובה, כי יש לנו בנים בגיל 20-21 שלומדים בישיבות ושכר הלימוד עבורם מגיע לכל אחד לכ- 1000 ש"ח לחודש. האם אין היתר לשלם, ולו חלק מזה מהמעשרות? אציין שמשפחתנו ב"ה ברוכת ילדים וההוצאות מרובות
    בברכת פסח כשר ושמח

  2. אם פרנסתכם דחוקה ניתן לכתחילה לשלם עבור בחורים מהישיבה קטנה מדמי מעשרות, כך הובא בארחות רבינו חלק א' עמוד רחצ שהסטייפלר התיר לשלם לישיבה קטנה ממעות מעשר, וכך מבואר גם בשו"ת פרי יצחק חלק ב' סי' כ"ז ובשו"ת פאת שדך סי' קי"ח.