להפריש מעשר מקצבת ביטוח לאומי עבור ילד נכה

שלום רב
אני קיבלתי מביטוח לאומי סכום על שנה שלמה לקצבת ילד נכה. הילד הוא בן 8. הסכום החודשי וגם הסכום שקיבלתי על השנה הקודמת הינו בשביל הילד.
השאלה היא האם אני צריכה לעשר את הסכום הזה למישהו אחר? האם אני יכולה לעשר את הסכום הזה לילד הזה בעצמו ולפתוח לו תוכנית חסכון שתעזור לו בעתיד?
אשמח לדעת מה הדין

תשובה:

אם הביטוח לאומי דורש שכל הכסף ישמש לטיפול בילד, או שהכסף ניתן לפי הוכחת הוצאות הטיפול, אין צורך להפריש מעשר מהכסף. אבל אם הכסף ניתן ללא קשר עם ההוצאות בפועל יש להפריש ממנו מעשר. כיון שיש עניים היום אין לשמור את הכסף עבור הילד לעתיד אלא יש לתת לצדקה בהקדם.

מקורות:

לעניין החיוב להפריש מכסף זה עיין עלון המשפט גליון 29 עמוד ב.

לעניין החיוב לתת לצדקה מיד עיין שו"ע יו"ד סי' רנז סעיף ג.