השם אלה לבת

רציתי בבקשה לדעת האם השם אלה לבת הוא טוב, יש לי תינוקת בת שבועיים וחצי, עדין לא מצאנו לה שם,וזהו השם היחידי שנראה לנו מתאים לה ואהבנו. יש לה אח אריאל ואבא אלון, האם לילך, האם השם משתלב עם המשפחה? אמא חזרו אלי בהקדם , כבר יותר מידי זמן שהילדה הי שם וקשה לנו לבחור.?

תשובה:

שלום רב.

ישנם שלש משמעויות למילה "אלה".

האחת, כשהאל"ף והלמ"ד בפת"ח, מלשון קללה. אלות וגידופים. אלה היא קללה. לא טוב.

המשמעות השניה היא כשהאל"ף בצירי,  אבל זה משמעות של אלהים, ואין לנו אלוה נקבה, ואתה לא רוצה שהיא תהיה אלה שלך.

המשמעות השלישית היא יותר טובה. שם של עץ עתיק בארץ ישראל. העץ הזה מוזכר כבר בתנ"ך (ישעיהו ו, יג). אבל דווקא בהקשר לא טוב הוא מוזכר.

לא הייתי ממליץ לקרוא לא לה אלה.

הייתי מציע משהו דומה: אילה-שם נהדר.

בהצלחה

אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו

ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים

מח"ס משפט הכתובה