אם יש מצווה על היורשים לשלם חובות אביהם

נשאלתי:
בעלי שכר בדמי מפתח חנות, כ 10 שנים לא שילם ארנונה במקום והוא נפטר לפני כשנה ושלשת רבעי. החנות ע"ש בעלי ע"ה ואימו שהעירייה לא יכולה לתבוע.
אני שואלת האם ע"פ דין תורה, או כדי לזכות את בעלי יש חוב להחזיר את הכסף (שאין לי כלל) לעירית חיפה. או שבני יכול להעביר את הנכס על שמו ולהתחיל לשלם את הארנונה מהיום שזה יעבור על שמו.

תשובה:

האישה ודאי אינה צריכה לשלם את החוב.

לגבי הבנים, לפי השו"ע אין מצווה לשלם חובות של האבא מהכסף של הבנים אלא אם כן האבא השאיר להם ירושה. אבל יש סוברים שיש מצווה לשלם גם מכספי עצמם. במקרה שאין להם כסף ודאי שאין עליהם מצווה כזאת.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' קז סעיף א. ועיין בר"ן כתובות דף נ ע"א בשם הרשב"א שיש מצווה על היתומים לשלם גם מכספי עצמם.