לקחת עיתונים שנפלו על הרצפה

אנו גרים בבניין משותף ותמיד יש בכניסה עיתונים זרוקים על הרצפה. רובם מאלו שמחלקים בחינם, וחלקם עיתונים שמנויים עליהם בכסף. האם מותר לקחת מהעיתונים האלו שזרוקים על הרצפה ונראה שהופקרו?

תשובה:

עיתונים חינמיים ניתן לקחת, שמסתמא האדם שקיבל זרק אותם. אבל עיתונים העולים כסף אסור לקחת, כיון שלא מסתבר שאדם יקנה עיתון בשביל לזרוק אותו מיד ומסתבר יותר שהעיתון נפל כיון שהתיבה היתה עמוסה.