חזקה לשים דפנות סוכה בשטח הרכוש המשותף

בבניין אצלנו יש קומת מחסנים וישנו מעבר המשמש את הגישה למחסנים, שכן מניח זה מס שנים את מחיצות הסוכה שלו במעבר של קומת המחסנים, פניתי איליו זה מס שנים בבקשה שזה מפריע לי לכניסה למחסן שלי שרשום בטאבו על שמי ואני מבקש שיוציא את המחיצות משם. האם דרישתי צודקת?
יש לציין שמס' שנים לא היה לי השימוש במחסן לכן זה נהנה וזה לא חסר וגם לא הפריע לי אז כל כך, אולם ב 7 שנים האחרונות שיפצתי את המקום ויש לי שימוש רב במחסן שלי ולכן ביקשתי שיפנה את המחיצות מה גם שלאחרונה הוא סגר שתי חניות של רכב שישמשו אותו כמחסן אז ראיתי הזדמנות נוספת לדבר איתו בדרכי נועם שיפנה את המחיצות אולם השכן טוען יש לי חזקה והוא מסרב לפנותם מה הדין?
השאלה האם על השכן יכול לטעון חזקה על שטח של הרכוש המשותף, מאחר והמעבר היינו רכוש משותף של כל הדיירים?

תשובה:

אין לו חזקה ואתה יכול לדרוש ממנו לפנות.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סוף סי' קמ וסמ"ע שם שלשותף אין חזקה בהעמדת חפצים אלא אם בנה מחיצות. עוד מבואר שם שלדעת הרמ"א אפילו בהעמדת מחיצה יש צורך בחזקה של שלוש שנים וטענה שקנה את המקום.