ויכוח על זכות לבניית סוכה בין דיירי שני בניינים

לפני 3 חודשים נכנסתי לדירה חדשה בבנין של תשע קומות, לידו מס' מטרים בנין דומה, ושטח משותף ביניהם ללא מחיצה,
קבלתי רשות מדייר של הבנין הסמוך שבנה שם סוכה שנתיים רצופות ובשנה שעברה נסע לחגים לארה"ב.
אחד הדיירים ביקש ממנו רשות לבנות את סוכתו במקומו ואכן איפשר לו.
מאחר והדייר שבנה שם שנתיים קודם ושנה שעברה נסע לארה"ב – הסתבך ויושב במעצר כבר חצי שנה. בקשתי מאשתו שאבנה את סוכתי במקומם ושתבוא עם ילדיה לאכול ביחד בסוכה, אכן שמחה על ההצעה, ואכן בניתי את הסוכה.
עם סיום הבניה הגיע הדייר שבנה במקומם בשנה שעברה ואמר שזה מקומו ושעלי להעביר את הסוכה למקום אחר, ואף איים שאם לא אעשה זאת הוא ידאג שהיא תעבור בדרך אחרת.
שאלתי, מה דעת הרבנים איך עלי לנהוג? ומה אומרת ההלכה בנדון
תודה וגמר חתימה טובה

תשובה:

באופן כללי אין זכות קדימה למי שהיה נוהג לבנות סוכה במקום מסוים. ובמקרה שיש ויכוח יש לנסות להתחלק בין השניים.

במקרה שהשטח הוא בבעלות השכנים של הבנין הסמוך (הישן) ולא בבעלות הבנין שלכם, אינך יכול לבנות שם סוכה, אם אחד השכנים באותו בנין מעוניין לבנות שם. אבל כיון שבמקרה זה אתה בונה גם עבור אחד הדיירים בבנין הישן, יש לך זכות לבנות סוכה במקום זה.

כדי לבדוק מי הם הבעלים של שטח זה, אם שני הבנינים יחד או רק הבנין הישן, ניתן להסתכל כאן.

מקורות:

עיין כאן