אדם שהותקף על ידי כלב, אם רשאי לתבוע את הבעלים בבית משפט אזרחי

האם מותר ליהודי שנתקף ברחוב על ידי כלב משוחרר. לתבוע את בעלי הכלב על התקיפה בערכאות של יהודים חילונים. ולהרויח כסף מזה. או שזה כמו איסור תביעה בדיני ממונות?

תשובה:

מותר להתלונן במשטרה.
לגבי לתבוע בבית משפט אזרחי, עדיף להקדים ולתבוע בבית דין ואם לא יופיע בפעם הראשונה ניתן לתבוע בבית משפט.

מקורות:

מותר להתלונן במשטרה נגד אדם העושה מעשה המסכן את שלום הציבור.

לעניין תביעה בבית משפט דעת הכסף הקדשים בסי' כו וכן דעת המהרש"ם שאם ידוע שלא ישמע לבית דין, מותר לתבוע בערכאות מבלי להקדים לתבוע בבית דין, אולם יש הרבה מסורתיים הבאים לבית דין ולא ניתן להחליט על אדם שלא ישמע לבית דין על בסיס השערה בלבד.
במקרה שלא יגיע לבית דין ותתבע אותו בבית משפט, דעת הגרמ"מ שפרן שליט"א שאדם שאינו דן בדין תורה כלל ומקבל על עצמו את חוקי המדינה ניתן להוציא ממנו כל כסף שבית משפט מחייב, אולם יש סוברים שיש לברר לאחר מכן כמה מגיע על פי דין.