הזיק קצת לאבטיח תוך כדי בדיקה אם לקנות

הלכתי לסופר לקנות חצי אבטיח וכולם עטופים בנילון נצמד ונראו רקובים קצת. (אצלנו בבית גם אם זה לא רקוב אך כמו ספוג דהיינו רך לא אוהבים לאכול.) לכן הסתכלתי לבדוק איזה לקחת ונגעתי נגיעה קטנה לראות שזה חזק וטוב ובטעות באחד מהאבטיחים שנגעתי לחצתי טיפה קטנה ממש קטן חזק וזה נשקע קצת. ואבטיח אחד שהיה למעלה ורציתי להורידו הסתובב כך שהצד שאוכלים היה על האבטיח שמתחתחיו ואולי מהכובד קצת נפגע. לא ראיתי שקרה כלום הוא נשאר שלם, אך גם כאן אולי נדחס טיפה מהאבטיח השני שנתהפך עליו האם עלי לשלם להם? בסוף בקשתי שיפתחו לי חדש אמרתי לו שהם נראים רקובים והוא ראה ופתח חדש.
כל מה שעשית זה לבדוק לצורך קניה אך אולי יש כאן גזל?

תשובה:

אין בזה גזל, כיון שמדובר בנזק קטן מאוד לצורך קניה ובעלי הסופר אינם מקפידים על כך.