הזיק לרכוש העירייה נזק שספק שווה פרוטה

כבוד הרב שלום.

אדם שהזיק למתקן של העירייה, נזק שהוא ספק שווה פרוטה, ספק לא שווה פרוטה, האם הוא חייב משהו?

תודה רבה מראש.

תשובה:

גם אם הזיק שווה פרוטה לא ברור אם חייב לשלם, מאחר וכל תושבי העיר שותפים בכספי העירייה ואין לאחד מהם שווה פרוטה.

בכל מקרה, נזק שהוא ספק שווה פרוטה מסתבר שהוא שימוש סביר ואין חיוב לשלם כלל.

מקורות:

בעניין גדר ממון ציבור עיין שו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' א אות יז-יח ועיין בפתחי תשובה חו"מ סי' רכז ס"ק כג שם נראה קצת שממון של קהל שונה מממון השותפים ויש חיוב השבה גם אם אין פרוטה לכל אחד.
לעניין נזק רכוש של שותפים שאין לאף שותף שווה פרוטה עיין קובץ קול התורה גליון סב עמוד רלח.