הזיק רכב, האם לשלם עלות תיקון או החלפת חלק

פגעתי בפגוש של רכב, האם אני מחוייב בהחלפת הפגוש או רק בתיקונו?

תשובה:

אם אדם סביר היה מחליף במקרה כזה את הפגוש, עליך לשלם את ההפרש שבין מחיר הפגוש לפני התאונה לבין לאחר התאונה וכן עלות הפירוק וההרכבה. אם אדם סביר היה מתקן עליך לשלם עלות התיקון.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 22 עמוד ה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אם זה רק שפשוף עליך לשלם את הצבע . ואם זה נזק של קרע עליך לשלם מחיר פגוש , בעל הרכב לא חייב לקבל ממך פגוש מתוקן כי כל תיקון לא יחזיר את המצב למצבו הקודם ותמיד יהיה ניתן להבחין בתיקון, כל זה ברכב חדש וקרוב לחדש דהינו עד 4 שנים על הכביש
    מעל 5 שנים בעל הרכב יכול להסתפק בתיקון כי הרכב גם ככה יש לו פגיעות ותיקונים למעט את הרכב שמור בצורה נדירה
    לדעתי אם הבנתי נכון כל מה שאני כותב בית הדין אמר זאת רק בצורה מתומצתת