היזק בטלפון של חבר

שאלה:

הרמתי טלפון של חבר כדי להטעין לו לבקשתו, הטלפון נפל מידי ונשבר. האם אני חייב לשלם?

תשובה:

שלום וברכה,

טלפון שנפל מיד האדם הרי דינו כאדם המזיק, וחייב לשלם גם אם ניזוק שלא בכוונה.

בהצלחה.

מקורות:

אדם שעשה טובה לחברו, או פועל שנשכר למלאכה והזיק, אין דנים אותו כאדם המזיק כמבואר כאן. אולם כל זה דווקא בדבר כבד שעלול להינזק, אבל בפלאפון שנפל מהיד אין זה מוגדר כגניבה ואבדה אלא כפשיעה וחייב המזיק.