טכנאי של חברה שהוסיף לי מעצמו

שאלה:

בס"ד

שלום וברכה,
טכנאי של חברה שהגיע אלי להתקין מכשיר חשמלאי הציע לי לקנות שקעים נגד ברקים 4 במבצע של 700.
אמרתי לו שאני צריך 5 והוא אמר שהוא ינסה לראות מה הוא יכול לעשות כדי לתת לי עוד אחד מתנה.
בפועל הוא רשם לי חשבונית על שם החברה ל- 4 שקעים ב 700, ואמר לי שהחמישי זה עליו ונתן לי..
אחר כך חשבתי אולי יש כאן בעיית הגינות או גזל.
האם מותר לי לקחת במקרה זה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקבל ממנו, הוא עשה לך מחר טוב 5 שקעים במחיר של 4. ויש לו סמכות להיטיב עם הלקוחות ולתת שרות טוב כדי שהלקוחות של החברה יהנו ויזמינו שוב. ואין צורך לחשוש לגזל.

בהצלחה.