הקונה פיגר בתשלום ובינתיים השתנה שער הדולר

שלום
מה הדין במי שקנה לפי דולר ומשלם באיחור, האם משלם לפי השער של יום התשלום בפועל, או לפי השער ביום שהיה חייב לשלם?

תשובה:

שלום רב,

אם סוכם לשלם בדולרים, החוב הוא על דולרים, ויש לשלם לפי השער ביום התשלום בפועל. אם סוכם לשלם בשקלים לפי שער היציג, יש מקום להסתפק אם הכוונה לשער היציג ביום התשלום שהיה אמור להיות או ליום התשלום בפועל, ותלוי גם בניסוח המדויק. אבל למעשה בדרך כלל נוסח כזה כותבים בחוזה לרכישת דירה שעורכים אצל עורך דין, ושם יש גם התחייבות לשלם כל נזק שייגרם כתוצאה מפיגור בתשלום, וממילא אם המוכר הפסיד כתוצאה משינוי בערך הדולר יוכל לתבוע את ההפסד מדין נזק.