בני זוג המעוניינים להתגרש, האם רשאים לגור יחד

אני עומדת בפני פתיחת תביעת גירושין. רציתי לדעת ממתי אסור לי ולבעלי להתיחד/לגור באותו הבית.

תשובה:

שלום רב,

מותר לגור יחד ולהתייחד עד הגירושין, אבל כמובן שאין לקיים יחסים אם עלולים להביא מכך ילדים.

מקורות:

לאחר שהגט נכתב אסור להתייחד, כמבואר בשו"ע אבן העזר סי' קמח, אבל נדיר שכתיבת הגט לא ייעשה יחד עם הגירושין בפועל.

לעניין הבאת ילדים יש סוברים שאסור להביא ילדים כאלו, משום שילדים שנוצרים כשההורים חושבים להתגרש לא יהיו יראי שמים. עיין פרישה אבן העזר סי' כה וב"ש סי' קיט סק"א. ובכל מקרה הדבר לא מומלץ לטובת הילדים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. התשובה דלעיל לעניות דעתי לוקה בחסר מכיון שזוג שעומד בפני גירושין ובנידו"ד חושבני שמדובר בזוג דתי/חרדי ומן הסתם אשה שכזאת אינה מעוניינת לטבול במקווה וא"כ אין לאיש את "הפת בסלו" או "תיטהר לאחר זמן" ולכן אסור לו באופן הנ"ל להיתייחד ו/ או לגור עם אשה כזו תחת קורת גג אחד
    מקורות לעיון שו"ת קנה בשם מהגאון הר"מ ברנדסרופר (ח"ב סי' קה) שם הוא דיבר במקרה כמו שלנו שהם בהליך של גירושין ואסר עליהם את הייחוד מכל וכל
    ויעויין עוד גם בדברי הגאון ר' שמואל וואזנר בשו"ת שבט הלוי (ח"ח סי' רעא), וכן הסכים הגאון ר' אברהם דוד הורביץ אב"ד שטרסבורג וחבר בד"ץ עדה החרדית בשו"ת קנין תורה (ח"ו סי' ק)
    אשר ע"כ כיהודה ועוד לקרא אישה זו אסורה בייחוד עם בעלה
    בכבוד רב
    הרב יגאל אלון רב' טו"ר' ובעל תעודת כשיר לכהן כדיין.
    052-7662990 [email protected]