גביית נזיקין מקטן שהזיק

שאלה:

שלום לרבנים ילד ששיחק עם בני במשחק כבאית והילד זרק ושבר האמא של הילד עשתה עצמה כאילו לא רואה והלכה עם הילד האם יש אפשרות לקחת להם דבר ששויו ככבאית אע"פ שהם לא ידעו על הלקיחה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

ילד שהזיק אינו חייב בתשלומים, לא הוא ולא הוריו. ולכן לא ניתן לקחת מהורי דבר בשווי הנזק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שמט וראה בפת"ש שם שמדת חסידות שאדם ישלם על נזק שעשה בקטנותו, אבל אין לקחת ללא ידיעתו כיון שאין חיוב דאורייתא. וכ"ש שמההורים אסור לקחת ללא ידיעתם.