האם יש בעיה הלכתית בחוזה של השכרת דירה

שאלה:

בס"ד שלום וברכה לכבוד הרב ה"יו בנושא שכירות דירה ..אני רוצה להשכיר לאדם אחר את הדירה שלי .ורוצה לעשות חוזה עם עורך דין אבל לפי ההלכה מה חשוב שאציין שם מבחינה הילכתית ..( נושאי ריבית ..אסמכתה .) ? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

חוזה שכירות תקף לפי הלכה וכן לפי החוק, גם אם נעשה בין השניים. ולכן אין צורך לעשותו אצל עורך דין.

לפי הלכה חוזי שכירות המצויים אין בהם בעיה הלכתית. מלבד איסור ריבית שיש לוודא שלא נעשה בו ריבית. כאשר יש סעיף שמחייב קנס עבור כל איחור בתשלום, יש בו בעיה של ריבית. ולכן לא לכתוב סעיף כזה. בשאר הסעיפים אין בעיה.

אם עורכים חוזה אחר מהחוזה המצוי, יש לבדוק שהכל נכתב בצורה תקינה, וללא בעיות של אסמכתא – שכמעט ולא מצוי בחוזה שכירות.

בהצלחה.